La finca

La finca

La finca està situada al terme municipal de ROQUETES (Baix Ebre) a la falda del Parc Natural dels PORTS de CARO, prop del Barranc de la Caramella.

La plantació

La plantació és d’oliveres centenàries (prop de 700) que es troben orientades al sol i perfectament alineades. Sorprèn, a priori, que les oliveres estiguin rodejades perimetralment per garrofers. En l’actualitat és la cinquena generació que els cuida.

Té al voltant de 36 jornals de superfície a la “partida” del Clot de l’Olivera.

 
 

700 oliveres centenàries

Les varietats

Les varietats de les oliveres cultivades són les tradicionals de la comarca del Baix Ebre i a més, com acostuma a passar, es troben distribuïdes aleatòriament i mesclades entre elles. Les varietats són:

FARGA:

Arbre vigorós, de grans dimensions de port obert i de copa gran. Es caracteritza per la seva gran longevitat. De maduració molt primerenca.

SEVILLENCA:

Varietat vigorosa, de port dret i copa mitjana. Precoç en la producció i de maduració primerenca. És regular en la producció.

MORRUDA: 

Arbre de vigor mitjà, de port obert i en forma de globus i de poca densitat de copa. El fullatge és dens. La maduració és més tardana que la Farga i la Sevillenca i és una varietat idònia per resistir els forts vents que es produeixen a la comarca en època de maduració i durant els prolongats episodis de seca, que es repeteixen en el clima mediterrani. Originària precisament del Reguers.

 
 
 
 
 

La qualitat de les oliveres

La qualitat final de l’oli comença a gestar-se amb el seguiment i control en camp d’una correcta salut de l’arbre.