Oli d’oliva verge extra

L’ oli d’oliva verge extra es visualitza amb un color que va des d’un groc-verdós fins al groc daurat tot depenent del moment en què s’han collit les olives.
Olis gustosos (picants, astringents i mitjanament amargs) i molt aromàtics (rics en aromes secundàries de tipus verd) amb un sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament més dolços a mesura que avança.

Oli d’oliva verge extra varietat Sevillenca

Característiques: oli molt afruitat amb gust de poma verda, poc amarg i més picant i una mica astringent però amb un sabor dolç i suau. Sabor d’ametlla feta, una mica de fusta i plàtan, que li proporciona una personalitat definida.

Més detalls (botiga / preu)

 Nota de tast

Oli d’oliva verge extra varietat Morruda

Característiques: Oli afruitat mitjà-alt amb aromes secundàries de tipus verd (fulles de carxofa, ametlla verda) i tipus madur (poma). Bastant amarg i una mica picant.

Més detalls (botiga / preu)

 Nota de tast

Oli d’oliva verge extra varietat Farga

Característiques: Oli molt afruitat. Predominen les aromes secundàries de tipus verd (herba, pell de plàtan) per sobre de les de tipus madur (plàtan o poma). Amarg i picant equilibrat.

Més detalls (botiga / preu)

 Nota de tast

Sabies que…

Verge i verge extra

VERGE vol dir que per obtenir l’oli a partir de les olives no hi ha intervingut cap procés químic.

Saber-ne més

Quan a l’etiqueta d’una botella d’oli d’oliva s’afegeix VERGE (bé sigui extra verge o bé simplement verge) indica que per a la seva obtenció a partir de les olives no hi ha intervingut cap procés químic que alteri la pròpia naturalesa química dels components del suc d’oliva. Això vol dir que perquè se sàpiga que el suc és d’oliva ha d’incorporar el terme VERGE. Si únicament s’especifica oli d’oliva probablement aquest oli prové de la indústria del refinat; mitjançant processos químics s’acaba obtenint un oli que inicialment no era apte per al consum.

Sabies que…

Oli verge extra

EXTRA significa que el paràmetre químic grau d’acidesa és com a màxim de 0,8°

Saber-ne més

Quan, a més, s’hi inclou EXTRA significa que el paràmetre químic de l’acidesa és com màxim de 0,8° en el cas de l’oli verge extra davant de 2°, valor a què pot arribar l’oli verge.
Així mateix, el grau d’absorbància en l’ultravioleta (K270), que és un paràmetre relacionat amb els estadis d’oxidació, és com a màxim de 0,22 en el primer cas i de 0,25 en el segon. Per tant, afegir-hi el terme EXTRA vol dir que estem exigint una mica més de qualitat al suc d’oliva.

Procés natural, cuidat i desenvolupat de mica en mica

Olis Can CatalàProcés

Olives amb cos i aromes

Olis Can CatalàVarietat